Kirsi Pehkonen: JUURET JYLHÄSALMELLA

Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi -sarja on saanut jatkoa 2019 kirjalla Juuret Jylhäsalmella.
Sitä samaa "aivot narikkaan" luettavaa tai kuunneltavaa, leppoisaa tarinaa kesäisestä maalaiselämästä Jylhäsalmelta, maustettuna romantiikalla ja vähän jännitystäkin.

Emppu, virallisesti Ella-Maria, on lomautettuna, mutta on tutun perheen vauva- ja lapsenvahtina ja samalla tarvittaessa Helin pitopalvelun apuna.

Kuvioissa pyörii vanha koulukaveri Sampo ja tietenkin komea ja mystinen yksinhuoltaja Pauli kahden pienen tyttärensä kanssa - ainahan pitää olla kaksi miestä, joista valita.
Samoin kuin kuvioihin pitää ilmestyä se vieras nainen, Moonikka -täti, josta kukaan ei aluksi kerro kuka hän on ja miksi on tullut majailemaan Paulin luo. Ja keitä ovat ne salaperäiset "puumiehet", joista tytöt eivät saa kertoa kenellekään.

Jylhäsalmen kappelin pelastamiseksi tehdään töitä. Juhannuksena kappelissa on vihkiäiset, jotka syystä ja toisesta alkavat aiottua myöhemmin ja niinpä Kala-Sepen salaisuus paljastuukin koko kylälle...

Kaikki päättyy jälleen onnellisesti, tietenkin. Kirja on juuri sellainen, että sukkaa kutoessa sitä voi aivan hyvin kuunnella eikä haittaa jos välillä vaihtaa muutaman sanan puolison kanssa tai kuuntelee tv-uutiset välillä; ei tarvitse välttämättä palata taaksepäin. Tai jos luet kirjaa iltasella sängyssä ja nukahdat, ei tarvitse seuraavana päivänä etsiä sivua, mihin edellisenä iltana jäit.
Kepeää ja harmitonta.

Mutta edelleenkin jokainen lusikan ja haarukan kuviointi on kerrottu - no ei nyt ehkä ihan, mutta eipä paljosta puutu: riittäisi kun kertoisi, että pihalla kasvaa voikukkia: kaikki varmaan tietää millainen on voikukka, sitä ei tarvitse erikseen kuvata. Uskoisin lukijoiden tietävän millaista on munavoi, tai mitä ovat karjalanpiirakat.
Eli vähän turhan tarkkoja kuvauksia monestakin asiasta minun makuuni - mutta kun ei jaksa keskittyä mihinkään muuhunkaan, niin nämä kirjat ovat mukavaa kuunneltavaa.

Alastalon salissa ei sopinut nyt tähän ajankohtaan 😂😂 - piti luovuttaa ja jättää toiseen kertaan. Periksi en kuitenkaan anna, luen sen kyllä vielä.

Kommentit